Klizavi kolovozi na području Banjaluke i Kneževa, magla u Podrinju


Na putevima na području Banjaluke i Kneževa jutros se vozi po mokrkim i klizavim kolovozima zbog kiše koja pada, dok u srednjem Podrinju ima slabije magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

U odvijanju saobraćaja nema zastoja, izmjene su aktuelne na putevima na kojima se izvode radovi, a vozačima se skreće pažnja da budu oprezni zbog učestalih odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Usporeno se vozi na dionici Ledenice-Crkvine-granični prelaz Šamac zbog vangabaritnog prevoza koji se kreće tom trasom. Vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni i da poštuju upustva ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog izgradnje kružnog toka na magistralnom putu Klašnice-Laktaši aktuelne su izmjene u odvijanju saobraćaja u Laktašima. Radovi su pplanirani do 19. aprila naredne godine.

Režim vožnje zbog radova je izmijenjen i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, te na magistralnim putnim pravcima Crkvina-Modriča, Zableđe-Čađavica gdje je na snazi obustava saobraćaja u tunelu Dragoraj, a saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini, zatim na putevima na području Banjaluke, Prijedora, Kotor Varoša, Vlasenice.

I dalje su aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zatim na magistralnim putevima Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Karakaj-Drinjača, Klašnice-Gornja Vijaka-Derventa, Drinjača-Milići-Vlasenica, te od Modriče prema Doboju.

Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Šipovo-Novo Selo na granici sa Federacijom BiH /FBiH/ Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok je klizište usporilo saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH će se danas do 14.00 časova zbog izgradnje javne rasvjete saobraćaj odvijati usporeno na magistralnom putu Sarajevo-Olovo na dionici Vogošćanska petlja-Poturovići.

Zbog radova na dionici auto-puta smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su tuneli Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova na gradilištu auto-puta u noćnim časovima se obustavlja saobraćaj na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk. Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila mase veće od sedam i po tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Saobraćaj je obustavljen na mostu preko rijeke Drine u Goraždu i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije se saobraća zbog izvođenja radova na dioniciama Vitez-Travnik /Bila/, Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Stupari-Živinice-Šićki Brod, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj /raskrsnica na ulazu u Maglaj/ i Livno-Kamensko.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a podsjećaju da je nakon završenih radova granični prelaz Deleuša sa Crnom Gorom ponovo u funkciji, dok na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Previous Radnike tjeraju da im obezbijede siguran glas
Next Cigare švercovao u cijepanim drvima

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *