Otkrivena zanimljiva razliku izmeđa Melanije Tramp i Džil Bajden


Melanija Tramp prikriva predsjednikove najgore tendencije, Džil Bajden ističe najbolje instinkte svog supruga.

Ovo je naslov teksta u Washington Postu koji uspoređuje dvije žene koje se trenutno takođe na neki način takođe na izborima, ali za titulu prve dame.

Autor teksta Robin Givan usporedila je ponašanje Melanije Tramp i Džil Bajden tokom nastupa njihovih muževa te uočila zanimljive razlike.

“Melanija stavlja sloj šljokica preko ksenofobije i rasizma koji se provlače kroz administraciju njezinog supruga. Ona hladnim držanjem i tišinom podiže temperaturu njegove uzavrele retorike. Ona je njegov bolje odjeveni alter ego”, tvrdi Givan te podsjeća na Melanijino ponašanje tokom Trampovog prvog obraćanja naciji u izbornoj noći.

“Kad je predsjednik Tramp započeo svoje optužbe, njeno lice je izgubilo ikakvu emociju i izraz joj se nije promijenio dok je on nastavljao sa svojim neutemeljenim tvrdnjama o prevari. Dok je završavao, Melanija je oživjela osmijeh i zapljeskala. U trenutku Trampove političke i lične nevolje kad mu je Bajden počeo predstavljati ozbiljnu prijetnju, Melania mu se nije približila u znak podrške i utjehe. Stajala je toliko daleko od njega da je teško zamisliti da je pružala bilo kakvu fizičku utjehu. Ona je s njim, ali nije povezana s njim”, piše novinarka Posta.

“Godinama je javnosti govorila da je samostalna i da sama odlučuje. ‘Ne želim ga promijeniti. On mene ne želi promijeniti’, rekla je za MSNBC 2016. godine. Oni su jedno drugom potpuno prilagođeni. On je razmetljivi hvalisavac. Ona je elegantna žena na njegovoj ruci – ili barem u njegovoj blizini. Služe jedno drugom”‘, misli Givan.

Melania je navodno tokom jednog gostovanja na New York Universityju, na pitanje studenta bi li bila s Trampom da nije bogat, odgovorila: “Bi li on bio sa mnom da nisam lijepa?”

Priča nikad nije potvrđena, ali prenio ju je niz američkih tabloida.

“Kad je javnost zadnji put čula Melaniju, vodila je kampanju za svog supruga. I ponavljala njegove pritužbe. Ponavljala je njegovu retoriku, ali šapatom i uz povremeni osmijeh. Bila je punopravni partner u prikazivanju medija kao neprijatelja, demokrata kao korumpiranih i njezinog supruga kao izuzetno ljubaznog vrhovnog zapovjednika. Ovo nije samo njegova priča, također je i njezina. Piše ljutitim, velikim slovima. No, ona to priča uz lijepe slike”, tvrdi novinarka.

Džil Bajden predstavlja, pak, kao suštu suprotnost.

“Džil Bajden, koja bi mogla biti sljedeća prva dama zemlje, stala je uz svog supruga kad se u srijedu obraćao pristašama, ponovno ih pozivajući na strpljenje dok se broje svi glasovi. Bili su vani i nosili maske. Bajden je ponavljao zahvale, kad mu je Džil ponudila podsjetnik. On je zastao i zamolio je da ponovi, na što je ona rekla da mora zahvaliti i guverneru Delavera. Nije to bila velika stvar, ali bila je zapažena jer je bio podsjetnik da Džil nije bila na pozornici samo kao tihi rekvizit ili kao neko ko pazi na lične interese, već kao punopravna partnerka”, podsjetila je novinarka Washington Posta.

“Džil nije imala nikakvih problema s tim da progovori jer na pozornici nije bila samo rekvizit”, zaključila je.

(index.hr)

Previous Dodik: Odbiću prijedlog da se otvori kancelarija samoproglašenog Kosova
Next "Srpska ima zaštitne opreme za nerednih šest mjeseci"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *