Čubrilović: Do 20. decembra usvajanje najvažnijih akata


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da do 20. decembra u parlamentu budu usvojeni budžet Republike i ekonomska politika za narednu godinu.

Čubrilović je istakao da očekuje da u tom intervalu bude održano nekoliko sjednica, te naglasio da će se teško moći održati u normalnim uslovima, ali će se ipak nastojati da budu plenarne, pa i kada je riječ o rebelansu budžeta.

Govoreći o visokom predstavniku Valentinu Incku i njegovom izvještaju pred Savjetom bezbjednosti UN, Čubrilović je rekao da se od Incka ništa novo i ništa lijepo nije čulo o Srpskoj u proteklih nekoliko godina, ali i da ne zna da li ga neko više ozbiljno shvata.

“Mislim da bi mnogo bolje bilo da visoki predstavnik pokaže budućnost BiH”, rekao je Čubrilović za “ATV” i dodao da se Incko bavi samo jednim narodom i jednim entitetom.

On je napomenuo i da visoki predstavnik ima obavezu da se obraća i najvećem zakonodavnom tijelu, pa između ostalog i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što nikad nije učinio.

O predstojećim izborima, Čubrilović je rekao da ih je Centralna izborna komisija BiH na nezakonit način pomjerila, da je do sada mogao biti završen izborni ciklus i radili na implementaciji njegovih rezultata.

“Lokalne zajednice bi mogle da uđu bez opterećenja kreiranja lokalnih budžeta, donošenja adekvatnih odluka, da nije došlo do pomijeranja izbora”, dodao je Čubrilović i dodao da se zbog pomjeranja izbora ušlo u vremenski tjesnac.

On je ipak pozvao građane da izađu na izbore u što većem broju i obave građansku dužnost bez ozbzira na uslove u kojima će se izborni proces odvijati.

“Jesu zdravstveni rizici, ali građansku dužnost ne bi trebalo da propustimo”, naveo je Čubrilović.

Previous Preminula glumica Vera Zima
Next Bivša saradnica tvrdi: Melanija odbrojava minute do razvoda

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *