Čampara: Bakir i Sebija bi trebalo da podnesu ostavke


SARAJEVO – Bivši istaknuti član SDA Aljoša Čampara rezultate izbora čekao je u štabu Naroda i pravde. Rekao je da je poraz SDA očekivan, ali da su ga izjave Bakira Izetbegovića začudile.

On je dodao je da je ova stranka doživjela istorijski poraz, a rukovodstvo je pozvao da podnese ostavke. Za boravak u štabu NiP-a je rekao da to nikog ne treba čuditi jer tu ima mnogo prijatelja.

“Nisam uopće iznenađen porazom SDA, očekivao sam ove rezultate. Možda ne baš ovakav, ali ja samo to i nagovještavao. Ne može neko ko je na aferi Asim došao na čelu kantonalnog odbora ići u izbore. Pobjeda mladog Muzura na Ilidži je spas civilizacije”, kazao je Čampara u izjavi za “N1”.

Bahatost, sila i poltrnostvo ne mogu proći, dodao je, te rekao da su građani razmišljali svojom glavom.

Na izjavu Bakira Izetbegovića da SDA nije poražena na ovom izborima Čampara je rekao da ne može da vjeruje da je to izjavio.

“SDA nije samo izgubila u Sarajevu, nego u svim velikim centrima, Mislim da je to vrijeđanje inteligencije građana. Prava istina je da je ovo najveći historijski poraz SDA od kad postoje lokalni izbori, posebno je težak poraz u Kantonu Sarajevo”, kazao je on.

Dodao je da bi bilo najbolje da svi odgovorni u SDA podnesu ostavke, na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, članovi Predsjedništva, kao i rukovodstvo Kantonalnog odbora u KS sa predsjednikom Fikretom Prevljakom, ali i potpredsjednici Sebija Izetbegović, Mahir Dević…

“Svi moraju podnijeti ostavke nakon ovog katastrofalnog poraza”, izjavio je on.

(N.N)

Previous Ćorić: Gradonačelnik iz SDS-a, skupštinska većina iz koalicije uz SNSD
Next U Srpskoj prijavljeno 26 smrtnih slučajeva i 296 novoobeljelih

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *