Putin: Imamo oružje kojem nema ravnog u svijetu


Na borbenom dežurstvu ruskih Oružanih snaga nalazi se oružje kojem nema ravnog u svijetu, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin u čestitki povodom Dana zaštitnika otadžbine.

“Osiguravanje odbrambene sposobnosti naše zemlje ostaje najvažniji državni zadatak, a Oružane snage služe kao pouzdana garancija nacionalne bezbjednosti, mirnog i spokojnog života naših građana, stabilnog i progresivnog razvoja Rusije”, poručio je Putin.

On je istakao da je posljednjih godina u zemlji mnogo urađeno povodom kvalitetne modernizacije Oružanih snaga koje su postale mobilnije i stekle su novo borbeno iskustvo.

“Na borbeno dežurstvo je stavljeno oružje kome nema ravnog u svijetu. Nastavićemo da razvijamo perspektivne sisteme naoružanja, uključujući hipersonično i oružje koje se zasniva na novim fizičkim principima, da proširujemo upotrebu naprednih digitalnih tehnologija i elemenata veštačke inteligencije. Takvi sistemi su zaista oružje budućnosti koje značajno povećava borbeni potencijal naših Oružanih snaga”, rekao je ruski lider.

On je istakao da i dalje ogroman značaj za Oružane snage imaju obuka kadrova i lični kvaliteti vojnika.

Ruski lider je dodao da pozivi Rusije da se izgradi sistem jednake i nedeljive bezbjednosti, koji bi pouzdano štitio sve zemlje, ostaju bez odgovora. Međutim, kako je rekao, Rusija uvijek ostaje otvorena za direktan i pravičan dijalog, za traženje diplomatskih rješenja za najkomplikovanije probleme. Putin je naglasio da

Previous Ohrabrujuće vijesti: Cijene nafte u blagom padu
Next Tramp: Putin po Bajdenu udara kao po bubnju

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *