Vozači oprez – poledica i ugažen snijeg


Zbog novih snježnih padavina koje su zahvatile veći dio Republike Srpske, saobraćaj se jutros odvija otežano i usporeno, na pojedinim dionicama snijeg se zadržava na kolovozu, a vozačima se skreće pažnja na poledicu preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U Federaciji BiH (FBiH) ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putevima u višim predjelima, naročito na putnim pravcima Novi Travnik-Bugojno-Prozor, Posušje-Jablanica, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mliništa i Livno-Kupres-Bugojno.

Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Učestali su odroni na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, pa se vozačima savjetuje da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Radi izvođenja deminerskih radova od 8.00 do 15.00 časova, svaki radni dan u intervalima po 30 minuta doći će do povremenih obustava saobraćaja na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park “Sutjeska”-Gusni put, na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba, opština Foča, kod kampa Hum-Žitinski potok, na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva–Šćepan polje, opština Foča, te na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Rudanka–Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj-Tedin Han-Teslić, Banjaluka-Stari Majdan dva, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo.

Zbog izgradnje obilaznice i kružnog toka u Brestovčini, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola.

Zbog radova u tunelu “Ugar” na magistralnom putu dionica Crna Rijeka-granica Republike Srpske (Ugar) izmijenjen je režim saobraćaja.

Otežano, jednom kolovoznom trakom saobraća se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići zbog aktiviranog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se u pravcu Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-Čemernica, te dionicom Stanić Rijeka-auto-put-granični prelaz Gradiška.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2 – Šargovac u mjestu Trn.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i u tunelu Skela na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično jednom kolovoznom trakom, dok se tokom noći obustavlja.

Zbog radova saobraćaj se sporije odvija na putevima Srebrenik-Ormanica, Grude-LJubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Previous Srbija skinuta sa Njemačke liste zemalja visokog rizika
Next Dodik: 1. mart falsifikat svih falsifikata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *