Vozači, oprez: Klizavi kolovozi, mogući odroni


Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično vlažni i klizavi, a iz Auto-moto saveza/AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i upozoravaju na jake udare vjetra na području Kneževa.

Zbog jutarnjeg mraza može se očekivati formiranje poledice, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Iz AMS apeluju da vozači prilagode vožnju uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Ivanjska – Šargovac zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u mjestu Trn, na silasku sa nadvožnjaka, na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta.

Na dijelu magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš i na dionici regionalnog puta Čelinac – Ukrina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Zbog deminerskih radova na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska – Gusni put povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – Vrba, na području opštine Foča, od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Zbog deminerskih radova kod kampa Hum – Žitinski potok povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – granica sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/ od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Povremene su polučasovne obustave saobraćaja zbog deminerskih radova i na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, na području Dervente, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rudanka – Doboj izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka na auto-putu.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka,kao i na regionalnom putu Bistrica – Podgrab.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka – Stari Majdan dva, zbog radova, kao i na dionicama regionalnih puteva Šipovo – granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ i Jezero – Šipovo.

Na putnim pravcima Kotor Varoš – auto-put – granični prelaz Gradiška i granica FBiH/Republike Srpske Luke – Vlasenica – Han Pijesak – Sokolac – Rogatica – granica Republike Srpske/FBiH Čemernica i granica FBiH/Republike Srpske Karuše – Modriča – Šamac – Bijeljina kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Vozače iz AMS mole da na tim pravcima voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH zbog radova u tunelu “Crnaja” na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova, saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraćaj se odvija i na putnim pravcima Srebrenik -Ormanica, Grude – LJubuški i Stolac – Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Previous Obračun u kafani: Proslavu 8. marta završili sa lisicama na rukama
Next Narodna skupština usvojila zaključke, sa radnom grupom analizirati prijedloge boračkih kategorija

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *