Cvijanović: Srpska opredijeljena za očuvanje mira


Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su Republika Srpska i njene institucije opredijeljena za očuvanje mira i stabilnosti, te dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i principa konstitutivnosti naroda.

Cvijanovcićeva je polaznike 11. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane, koji borave na studijskom putovanju u Republici Srpskoj, upoznala o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, bezbjednosnim i ostalim izazovima u svjetlu trenutnih globalnih procesa.

Tokom prijema u Palati Republike, predsjednik Srpske je naglasila značaj ove posjete Republici Srpskoj, prvenstveno zbog unapređenja različitih oblika saradnje Srpske i Srbije, kako u domenu obrazovanja tako i u ostalim oblastima.

Ona je poželjela polaznicima Visokih studija bezbjednosti i odbrane sticanje novih saznanja i uspjeh u obavljanju dužnosti u sistemu nacionalne bezbjednosti, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Visoke studije bezbjednosti i odbrane predstavljaju organizacionu cjelinu u okviru Škole nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane Srbije.

Previous 150.000 KM za sanaciju posljedica zemljotresa u Ljubinju
Next Kustendorf od 6. do 10. maja sa gostima i pred publikom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *