Porodica tragično stradalog mladića iz Laktaša traži strože kazne i novi zakon


Porodica Mladena Dulića (22), koji se se objesio nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak njegovog ponižavanja dok je tražio posao, tužiće osobe koje su ga snimale i dijelile sporni snimak i boriće se za izmjenu zakona kako bi se ovakvi slučajevi najstrože kažnjavali.

To je “Glasu Srpske“ potvrdio blizak član porodice pokojnog mladića Borislav Drljača.

“Porodica će se svim dozvoljenim i pravnim sredstvima boriti da se istjera pravda i da se odgovorni za nastanak snimka i njegovo dijeljenje kazne što strože. Želja nam je da se izmijeni zakon da se za ovakve stvari izriču što oštrije kazne”, pojasnio je Drljača.

Nesrećni mladić snimljen je i ismijavan prilikom razgovora za posao, a kada se snimak proširio društvenim mrežama, uslijedilo je dodatno ponižavanje, nakon čega je Dulić počinio samoubistvo.

Zbog sačinjavanja pomenutog snimka uhapšeni su i nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša. Trišić je snimao mladića dok je Kudra snimak dijelo na društvenim mrežama.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Trišića i Kudru terete za krivično djelo neovlašćeno fotografisanje.

“Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Ova dva lica su po nalogu dežurnog tužioca puštena na slobodu poslije završene kriminalističke obrade”, rekli su u PU Banjaluka.

Mladen Dulić juče je sahranjen na groblju u Laktašima uz prisustvo brojnih prijatelja i rodbine.

Nesrećnog mladića je osim članova porodice na vječni počinak ispratilo stotine građana, a oni koji su svjedočili tome kažu da težu sahranu ne pamte.

Previous Dodik: Pripremiti zakon o sprečavanju lažnih vijesti; uvesti klevete i uvrede u Krivični zakon
Next Izvještaj sa Banjalučke berze

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *