Putin otkrio kada bi se mogli nastaviti dogovori o izvozu žitarica iz Ukrajine


Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu u telefonskom razgovoru da bi Rusija mogla da razmotri nastavak dogovora koji dozvoljava izvoz žitarica iz ukrajinskih luka tek nakon završetka istrage o napadima dronovima na krimsku luku Sevastopolj.

O nastavku se može govoriti tek nakon “detaljne istrage o okolnostima ovog incidenta, a takođe i nakon dobijanja stvarnih garancija od Kijeva o striktnom poštovanju Istanbulskog sporazuma, posebno o nekorišćenju humanitarnog koridora u vojne svrhe”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin je istakao potrebu da se provede detaljna istraga napada u Crnom moru.

“Neophodno je provesti detaljnu istragu okolnosti incidenta i dobiti stvarne garancije Kijeva o striktnom poštovanju Istanbulskog sporazuma, posebno u vezi sa nekorištenjem humanitarnog koridora u vojne svrhe”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije je 29. oktobra saopštilo da Moskva suspenduje svoje učešće u dogovoru o žitu nakon ukrajinskog napada dronovima na brodove ruske Crnomorske flote, kao i na civilne brodove u Sevastopolju.

Previous Lavrov: Ne mogu ugroziti rusku ekonomiju i unutrašnju stabilnost
Next Blagojević: Tužilac u slučaju Mladena Dulića grubo povrijedio zakon

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *