“Šokiran sam izjavom Borelja, možda otkažem posjete zbog pritiska”


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je šokiran izjavom šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja vezano za situaciju oko preregistraciji tablica na KiM i najavio da će se narednih dana obratiti građanima, kako bi ih obavijestio o pritiscima na Srbiju, ali i o odlukama države i o tome šta će raditi kada je riječ i o drugim važnim pitanjima.

Vučić je rekao da će zbog aktuelne sitaucije u zemlji možda otkazati neke ranije planirane posjete inostranstvu.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što Biro Savjeta Evrope nije uvrstio zahtjev tzv. Kosova u dnevni red, šta to znači za Srbiju i da prokomentariše okolnosti, Vučić je rekao:

– Mi govorimo o nekim ”ne lošim taktičkim vijestima”, ako to smijem na takav način da nazovem. Mene mnogo više zabrinula izjava Žozepa Borelja i nekih drugih ljudi i šokiran sam njihovim izjavama i zato ću da sačekam da prođe i Lajčakova posjeta i može da se desi da neke svoje posjete inostranstvu koje su važne i unaprijed dogovorene otkažem, zbog situacije u zemlji – rekao je Vučić.

Najavio je da će se u subotu, nedjelju ili ponedjeljak obratiti građanima Srbije.

– Iznijeću detalje iz prethodnih razgovora, drugih razgovora i želim da ih upoznam sa svim pritiscima i licemerjem, kao i da ništa od njih ne krijem. I na kraju da kažem šta su naše odluke, ali i da kažemo ljudima šta je to što ćemo da radimo i po svim drugim važnim pitanjima – po pitanju i energenata i hrane i svega drugog – naveo je Vučić.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbijednost Žozep Borelj izjavio je ranije danas da su “remetilačke radnje, kao što je paljenje automobila, neprihvatljive”.

– Sporazumi u dijalogu moraju da se poštuju. Pozivam sve da deluju uzdržano – napisao je Borelj u objavi na Tviteru.

Previous Putin potvrdio Erdoganu: Nema planova za upotrebu nuklearnog oružja u Ukrajini
Next Maloljetnik teže povrijeđen u nesreći kod Kalinovika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *