Zakazan hitan sastanak: Srbi sa KiM žele da napuste sve “kosovske institucije”


Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je za subotu zakazao hitan sastanak svih predstavnika tzv. kosovskih institucija na sjeveru Kosova i Metohije.

Na sastanku će im predložiti da svi Srbi napuste “kosovske institucije” na sjeveru, počev od njega lično, pa do Srba iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa.

Rakić je sastanak sazvao imajući u vidu, kako ju je nazvao, najnoviju sramnu, nelegalnu i antisrpsku odluku Prištine kojom je suspendovan direktor Regionalne direkcije Sever Nenad Ðurić, zbog toga što je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene, za posjedovanje legalnih KM registarskih oznaka, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa sjevera juče pozdravili i podržali.

“Imajući u vidu sve pritiske kojima je izložen naš narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine, potrebno je da u saradnji sa našom državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima”, poručio je Rakić, a saopštila Srpska lista.

Previous Maloljetnik teže povrijeđen u nesreći kod Kalinovika
Next Banjalučkoj policiji prijavljeno da crveni auto prilazi djeci oko škole

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *