U OC Jahorina mora da zavlada red


Bićemo rigorozni za svaki fening koji hotelijeri i ugostitelji utaje državi na Jahorini, a svako ko radi na štetu države biće privremeno ili trajno zatvoren. Sa rigoroznim propsima suočiće se i oni koji na Jahorini imaju neregulisanu i nelegalnu gradnju, poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Srpska je puno uložila u OC Jahorina, kaže Dodik, da bismo dozvolili da se sve ugrozi.

„Primjećujemo dugi niz godina da hotelijeri i oni koji imaju ugostiteljske objekte se ne ponašaju odgpvorno prema Republici i mi ćemo ovdje formirati posebno odjeljenje finansijske policije i Poreske uprave i pokušaćemo da u tome zavedemo red. Želim da kažem hotelijerima da ono što su do sada uspijeli da učine, da ćemo učiniti sve da to tako ne bude. Sve se više pokazuje da nisu solidni partneri, država ulaže ozbiljan novac u infrastrukturu“, izjavio je Dodik.

Za zavođenje reda na Jahorini je i Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza u čijoj nedležnosti je OC Jahorina. Bilo je razgovora i prijedloga po ovom pitanju i ranije, ali nije to tako lako, kaže Ćorić. Puno je, kaže, onih zaduženih za Jahorinu, a on se ipak drži svojih nadležnosti.

„U mom mandatu od godinu i po dana ja sam dosta toga radio na Jahaorini, a u skladu sa mojim nadležnostima. Ja ne mogu prelaziti u tuđe nadležnsoti, niti mogu raditi poslove koji su pitanje lokalne zajednice, Vlada ne može uticati na regulacione planove na bilo koji način, to radi lokalna zajednica, takođe ja ne mogu raditi posao drugih resora“, rekao je Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza.

Jedan od njih je onaj Suzane Gašić, trgovine i turizma, u čijoj nadležnosti su, od turizma na Jahorini ostali imovinsko-pravni odnosi. Neki za građevinski i investitorski javašluk na Jahorini krive upravo ministarku Gašić. Zamjeraju joj što dozvoljava dokup i prodaju državnog zemljišta na Jahorini privatnim investitorima i vlasnicima malih parcela. Ukoliko je lokalna zajednica regualcionim planom definisala određenu građevisnku parcelu, kaže Gašić, smatra se da je neko prije nas odradio svoj dio posla svjesno i sajvesno i da mi samo treba da doprinesemo razvoju tog djela Republike Srpske.

„Kada se provede kompletan procedura, upravni postupak koji provede  RUGIP, nama se dostavi dokumentacija  i mi onda samo na sjednici Vlade, prezentujemo sve dokumente koje smo dobili prethodno od svih nadležnih organa i donosi se odluka u smislu da li je država kao vlasnik saglasna sa otkupom, cijepanjem, davanjem služnosti ili bilo kog drugog prava“, izjavila je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma.

Sve probleme na Jahorini trebao bi da riješi zakon o OC Jahorina. O njemu i rješavanju problema na Jahorini razgovaraće se već u utorak.

Previous Šta otkriva zapisnik sa sjednice GO SDS-a?
Next Cvjeta ulična prodaja droge u Hercegovini

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *