Uz prijetnju pištoljem oteli 20 KM državljaninu Turske, smješten u sigurnu kuću


Na području Živinica dogodilo se razbojništvo nad državljaninom Turske, kojem su udarcem i uz prijetnju pištoljem otuđili novac. Nakon nemilog događaja on je smješten u sigurnu kuću u Tuzli, iz koje će se zaputiti ka Turskoj.

Kako su kazali iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, Policijskoj upravi Živinice je prijavljeno da je više osoba napalo turskog državljanina na ulici u blizini jedne benzinske pumpe u tom gradu.

“Jedan od napadača ga je udario nogom u butinu, drugih udaraca i povreda nije bilo. Uperili su pištolj u njega i uzeli mu 20 KM. Policija dalje radi na utvrđivanju identiteta napadača i preduzima druge istražne radnje u saradnji sa dežurnim tužiocem”, rekao je portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, nakon nemilog događaja turski državljanin je sinoć smješten u sigurnu kuću u Tuzli, a na osnovu zahtjeva Odsjeka za kriminalitet MUP-a TK.

“S obzirom da je ostao bez ličnih stvari i novca, smješten je u naš sigurni smještaj gdje se uspio čuti sa svojom porodicom te će tokom dana avionom napustiti BiH i vratiti se za Tursku”, kazao je za Klix.ba Danijel Vasilj, izvršni direktor Centra za pružanje usluga u zajednici Pužti .

Policija nastavlja raditi na utvrđivanju svih detalja ovog događaja.

Previous Kostrešević predsjedavajući SEPCA: Najavio formiranje zajedničkih timova Jugoistočne Evrope
Next Državljanin BiH uhapšen zbog prevare sa korona testovima teške 16 miliona evra

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *