Pronađen arsenal oružja, uhapšena starica


Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je zadržavanje B. D. (72) iz mjesta Bukovče kod Negotina zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom kuće osumnjičene pronađen je karabin marke “remington” sa optičkim nišanom, revolver NN marke i kalibra, lovačka puška – bokerica, Browning, karabin sa oznakom MOD 98, lovačka puška bokerica, marke IŽ, model 27EM-M, lovački karabin marke “Jagerbruckse”, automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira, pištolj “Automag III”, pištolj marke “SIG”, sa dva okvira, pištolj marke ” Pietro Berreta”, sa dva okvira, pištolj NN marke i kalibra, više dijelova prigušivača za vatreno oružje i 2.306 komada municije različitih kalibara, piše Republika.

Nakon pretresa, zaplijenjen je kompletan arsenal oružja, a B.D. je privedena nadležnim organima.

Ovo nije prvi put da policija hapsi staricu zbog nelegalnih radnji, a svi još pamtimo slučaj iz Zemuna kada je baka u šumi pronađena sa narkoticima. Policija je u šumi u Zemunu 15. novembra zatekla staricu koja je pored sebe imala digitalnu vagicu i skoro pola kilograma bijele materije nalik na drogu.

Interventni tim policije odveo je odmah V.N. (78) u policijsku stanicu u Zemunu. Policija je u šumi, u zemunskom naselju Galenika, zatekla V.N, koja je pored sebe imala digitalnu vagicu, a pored nje se nalazilo više različitih kesica.

U kesicama se, prema procjeni, nalazilo oko 400 grama praškaste materije bijele boje, nalik na opojnu drogu.

Previous Povrijeđen pješak iz Čelinca, hospitalizovan na UKC Srpske
Next "Svjedoci zločina nad Tuzlanskom kolonom još vjeruju da će pravda stići ubice i naredbodavce"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *